Bijna 40 jaar ervaring
70000m op voorraad!
Altijd de eerste trends
Beoordeeld met een 9.8
Home / Verduurzaming en Biologisch

DUURZAAM & BIOLOGISCH

Duurzaam...

Niet alleen gaan we het liefst voor biologische stoffen, ook kiezen we voor duurzame stoffen. Maar hoe zorgen we er voor dat onze stoffen duurzaam zijn?
Nou dat heeft niet alleen met biologisch te maken.
Het is immers ook belangrijk dat een stof lang mee gaat, lang mooi blijft en vooral ook goed in zijn vorm blijft. Ook na gebruik en wassen (tip wassen op maximaal 30graden is niet alleen duurzaam voor het mileu, dit is ook beter voor de stoffen en beter voor uw energie rekening).

Om deze duurzame kwaliteit aan te kunnen bieden moeten we vaak duurdere stoffen inkopen of laten producteren van duurdere grondstoffen.

Want doordat bijvoorbeeld onze wafelkatoen van ring garen gemaakt is, in plaats van open-end-garen blijft deze lang mooi, goed in model.
En doordat we de meeste van onze effen stoffen twee keer verven (double dyed) blijven de kleuren langer mooi, maar vooral ook zijn ze dieper van kleur. 
Zo gebruiken voor onze tricot stoffen extra lange draden, waardoor de stof niet snel rafelt na het afknippen.
Er is gebruik gemaakt van comptgaren (ook bekend als Compact Yarn) voor al onze rekbare BEEBSstofjes (garen gedraaid in een zeer kleine draaiende driehoek), dat geeft garens een betere sterkte, betere rek en mooiere kwaliteit. Compact garen (sterk getwijnd), pillen minder dan los garen (met weinig twist).
Voor de digitale BEEBSstofjes maken we gebruik van een speciale techniek waardoor de stoffen scherpe kleuren in heldere prints (het 3d effect!) hebben. Ook deze techniek en grondstoffen zorgen ervoor dat de opdruk van de stof niet zal vervagen. Zomaar een greep uit de toepassingen voor onze duurzame stoffen.


In onze shop zijn in ieder geval steeds meer biologische stoffen te koop. Bijna alle andere stoffen zijn ook Oekotex gecertificeerd.
Hierover leest u meer op deze pagina.

Maar de  verduurzaming gaat verder bij KicKenStoffen.
We kopen namelijk alleen dozen in met het FSC keurmerk, dit om onze stoffen te versturen. Ook zorgen we er voor dat we geen lucht vervoeren, dus een passende doos voor iedere bestelling. En zo min mogelijk plastic, sowieso gebruiken we geen plastic verzendzakken.

Het versturen gaat via Post nl. Dit is niet alleen omdat we hun de meest betrouwbare vervoerder vinden, maar ook omdat bij hen duurzaamheid 'hoog staat'. Alle buspakketjes worden duurzaam bezorgd, namelijk per fiets of te voet. En binnenkort wilt Post NL dat alle pakketchauffeurs electrische bussen rijden. 

Dit alles bijelkaar is voor ons heel belangrijk in het kader van de verduurzaming.
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.